Termeni si condiții

 1. Acceptarea termenilor şi condiţiilor

Site-ul web www.parentingromania.ro („Site-ul”) este un serviciu de testare psihologică („Serviciul”). Conţinutul şi design-ul acestuia se află în proprietatea şi administrarea exclusivă a S.C. D&D Consultants Grup s.r.l.(„Proprietar”).

Termenii şi condiţiile acestea reprezintă un acord între Proprietar şi orice persoană („Utilizator”) care doreşte furnizarea Serviciului. Achiziţionarea accesului la Serviciu reprezintă acordul dat de Utilizator cu privire la faptul că a citit, a înţeles şi este de acord să respecte în totalitate termenii şi condiţiile de utilizare.

Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.parentingromania.ro implică acceptarea Condițiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a Termenilor și Condițiilor.

www.parentingromania.ro este administrat de S.C. D&D Consultants SRL cu sediul în Str. Aleea Ilioara, nr.1, inregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/10108/2002, având codul unic de înregistrare RO 14937087.

Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale acestor Termeni și Condiții precum și orice modificări ale site-ului www.parentingromania.ro fără o notificare prealabilă. Accesând pagina Termeni și Condiții, puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

 1. Informaţii generale despre teste

Testele disponibile pe Site sunt teste psihologice ştiinţifice, rezultate din studii extensive la nivel internaţional, în conformitate cu regulile ştiinţifice uzuale şi adaptate pentru populaţia României pe eşantioane de cel puţin 2000 de persoane. Rezultatele studiilor efectuate au fost centralizate în baze de date utilizate la alcătuirea etaloanelor specifice şi a profilurilor interpretative.

Informaţii complete, corecte şi precise cu privire la caracteristicile esenţiale ale acestor teste sunt furnizate în secţiunea Produsele noastre de pe www.testcentral.ro

 1. Obligațiile dumneavoastră de înregistrare:

Pentru a putea cumpăra de pe www.parentingromania.ro , trebuie să introduceți datele dumneavoastră pe website-ul nostru.

În utilizarea serviciului, declarați că veți furniza informații reale, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.

În situația în care considerăm că această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a vă bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioadă determinată sau nedeterminată, fară nicio notificare prealabilă.

 1. Garanţii şi limitare de răspundere

Proprietarul este unicul deţinător din România al licenţei de distribuire a testelor psihologice disponibile pe Site.

Proprietarul garantează acurateţea ştiinţifică a scorurilor obţinute în urma efectuării testelor prin raportare la caracteristicile individuale specifice ale fiecărui Utilizator. Pentru o interpretare corectă şi complexă a profilurilor şi pentru stabilirea unui diagnostic este obligatorie asistenţa unui specialist – psiholog clinician.

Proprietarul nu răspunde de modul în care Utilizatorul înţelege profilurile interpretative, de concluziile trase şi de eventualele decizii, acţiuni sau orice fel de demersuri întreprinse pe baza acestora.

Proprietarul nu este responsabil de niciun fel de plângere, pierdere, prejudiciu material sau de orice altă natură suferite de Utilizator ca urmare a utilizării Site-ului, inclusiv, dar fără a se limita la pierderi materiale cauzate de gestionarea defectuoasă a aplicărilor încărcate în cont după achitarea contravalorii testelor ori rezultate în urma adoptării oricăror decizii, demersuri sau acţiuni ca urmare a profilurilor interpretative, precum şi eventualele prejudicii materiale sau morale rezultate în urma unui eventual dezacord al Utilizatorului cu privire la conţinutul profilurilor interpretative.

Proprietarul nu răspunde pentru orice daune cauzate Utilizatorului de un terţ în legătură cu Serviciul. Spre exemplu, Proprietarul nu răspunde pentru întreruperea temporară sau totală a funcţionării Site-ului, din motive care nu ţin de acesta, cum ar fi infestarea cu un virus, întreruperea alimentării cu energie electrică etc. Proprietarul îşi rezervă dreptul de a întrerupe parţial sau total funcţionarea Site-ului în cazul în care are suspiciunea că acesta nu funcţionează la parametri maximi (infectarea cu viruşi, defecţiuni tehnice etc.) sau în caz de forţă majoră (dezastre naturale etc.).

În cadrul Secțiunii Colaboratori, Proprietarul oferă datele de contact ale unor terți (psihologi, consilieri în carieră sau psihologi care sunt totodată și consilieri în carieră) și oferă astfel Utilizatorului posibilitatea de a-i contacta direct pe aceștia dacă dorește să beneficieze de servicii de consiliere psihologică sau consiliere în carieră. Proprietarul nu își asumă răspunderea pentru calitatea serviciilor oferite de acești terți Colaboratori și nu poate fi ținut în niciun fel responsabil pentru relația care se poate stabili între un Utilizator și un Consilier. Utilizatorul este liber să aleagă din lista de Colaboratori pe oricine dorește sau consider că se potrivește nevoilor sale. Consilieri nu sunt angajați ai Proprietarului și își vor negocia prețul pentru serviciile oferite în relație direct cu Utilizatorul, fără implicarea Proprietarului.

Proprietarul nu răspunde pentru orice daună suferită în vreun fel de Utilizator ca urmare a încălcării sau ignorării instrucţiunilor de pe acest Site. Proprietarul îşi rezervă dreptul de a întrerupe accesul pe Site al Utilizatorului în cazul în care consideră că este încălcat prezentul acord relativ la termenii şi condiţiile de utilizare a Serviciului.

În orice caz, răspunderea Proprietarului faţă de Utilizator este limitată la Valoarea Serviciului.

 1. Limite şi restricţii geografice

Testele disponibile pe Site şi profilurile aferente rezultate sunt generate în limba română. Acestea sunt adaptate caracteristicilor sociologice şi psihologice ale persoanelor din România, având în vedere particularităţile acestora rezultate în urma studiilor efectuate. Utilizarea Site-ului de către alte persoane ar putea afecta acurateţea şi relevanţa profilurilor interpretative generate. Prin urmare, testele sunt destinate în principiu persoanelor cu domiciliul în România, de naţionalitate română şi aflate pe teritoriul României.

 1. Utilizarea Serviciului

Serviciul este destinat Utilizatorilor cu un card de debit sau de credit compatibil pentru a efectua plăţi online prin integratorul de plăţi online PayU.

Serviciul operează în felul următor:

a) Consumatorul achiziţionează accesul la Serviciu prin plata online, cu cardul de credit sau de debit a uneia sau mai multor aplicări sau a unui pachet de testare

 • Utilizatorii adaugă în coş aplicarea sau aplicările dorite din următoarea listă pusă la dispoziţie de site
 • Inventarul de interese Self Directed Search (autoevaluare)
 • Testul de inteligenţă Intelligenz-Struktur-Test 2000 R (autoevaluare)
 • Inventarul de personalitate Big Five Questionnaire (autoevaluare)
 • Sistemul de evaluare comportamentală pentru copii – BASC (autoevaluare, evaluare părinte, evaluare profesor)
 • Scalele de evaluare a autismului – ASRS (evaluare părinte/îngrijitor, evaluare educator/profesor)
 • Scalele de evaluare Conners – evaluarea ADHD şi a tulburărilor asociate (autoevaluare, evaluare părinte, evaluare profesor)
 • Sistemul de evaluare a comportamentului adaptativ ABAS (evaluare părinte/îngrijitor, evaluare educator/profesor)
 • Inventarul de evaluare a stilurilor de învățare în funcție de temperament (autoevaluare)
 • Tariful unei aplicări a unei variante a unui test (autoevaluare sau evaluare părinte/ îngrijitor sau evaluare educator/profesor) este de 55 RON (TVA inclus).
 • Utilizitorul îşi crează un cont pe Site. Pentru acest cont, userul este adresa de e-mail a utilizatorului iar parola este una introdusă la alegere de către acesta. După finalizarea acestei operaţiuni, utilizatorul primeşte un e-mail de confirmare a creării contului.
 • Utilizatorul introduce datele de facturare solicitate de către site. Datele obligatorii sunt ţara, numele şi prenumele utilizatorului. Informaţiile opţionale sunt Nume companie, adresă, localitate, judeţ/sector şi cod poştal.
 • Utilizatorul finalizează comanda apăsând butonul “plasează comanda” şi este redirecţionat către pagina securizată de plăţi online a PayU România unde introduce datele solicitate pentru efectuarea unei plăţi online cu cardul de credit sau de debit: numărul cardului, data de expirare a cardului, codul CVV2 sau CVC2 al cardului şi numele titularului cardului.
 • Prin plasarea comenzii, utilizatorul este de acord cu retragerea sumei menţionate din contul ataşat cardului introdus. Cardurile eligibile pentru plata pe site sunt Visa, MasterCard, Visa Electron şi Maestro. În cazul în care cardul şi banca emitentă sunt înrolate în sistemul 3D Secure, utilizatorul va trebui să introducă şi datele de autentificare 3D Secure, într-o fereastră suplimentară.
 • Utilizatorul va primi un e-mail de confirmare a comenzii şi un e-mail de confirmare a plăţii, moment în care pot accesa aplicările din contul lor.

b) Utilizatorul accesează Site-ul, la pagina „contul meu” unde urmează instrucţiunile de aplicare a testului sau de trimitere a invitaţiei către un educator/profesor.
c) Utilizatorul completează testul.
d) După finalizarea completării, Utilizatorul apasă butonul „Trimite testul”, moment în care rezultatele vor fi încărcate în secţiunea profiluri din contul utilizatorului.
e) Informații privitoare la livrare: Termenul de livrare este de maxim câteva minute de la plată. Produsele sunt încărcate automat în contul de utilizator. Acest termen poate fi modificat din motive independente de voința noastră.

 1. Politica de retur

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prestările de servicii, după prestarea completă a acestora, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului. Trebuie avut în vedere că se renunță la dreptul la retragere din momentul în care s-a plătit pentru prestarea serviciului (în cazul de faţă, completarea testului).

 1. Răspunderea Utilizatorului

Serviciul se adresează persoanelor cu vârsta de cel puţin 14 ani. Proprietarul nu va furniza Serviciul niciunei persoane care nu a împlinit această vârstă.

Utilizatorul se angajează că este proprietarul sau că are acordul proprietarului cardului cu care se efectuează plata testului.

Utilizatorul se angajează să respecte întocmai instrucţiunile de cumpărare începând cu adăugarea produselor în coş şi până la încărcarea aplicărilor în cont, precum şi instrucţiunile de administrare specifice fiecărui test psihologic în parte. Utilizatorul înţelege faptul că profilurile interpretative nu îl pot descrie pe sine sau pe copilul evaluat în mod exact dacă nu respectă aceste instrucţiuni şi dacă nu se implică în completarea testului. Utilizatorul este responsabil de modul de gestionare a aplicărilor şi de protecţia acestora faţă de alte persoane. O aplicare poate fi utilizată pentru o singură testare. În cazul în care Utilizatorul gestionează greşit aplicările sau rapoartele generate pe site, nu va primi alte aplicări şi nici nu va primi banii înapoi.

 1. Copyright şi securitatea testului

Testele disponibile pe Site sunt protejate de legea dreptului de autor. Reproducerea de către Utilizator sau de către orice altă terţă persoană, în totalitate sau în parte, prin diverse medii electronice sau de altă natură, a acestora, fără acordul prealabil, scris al Proprietarului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani sau cu amendă [art. 140 (1), legea 8/1996].

Întregul conținut al site-ului www.parentingromania.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea S.C. D&D Consultants SRL sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea făra acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul www.parentingromania.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail suport@parentingromania.ro.

 

 1. Preţuri şi modalităţi de plată

Utilizatorului i se retrage suma menţionată la plasarea comenzii din contul ataşat cardului introdus. La suma menţionată se adaugă TVA în condiţiile stabilite de statul român.

 1. Securitatea şi confidenţialitatea datelor

Proprietarul garantează că datele personale colectate (numele, vârsta, genul, numărul de telefon) şi răspunsurile la teste sunt confidenţiale. Acestea nu vor fi utilizate în alte scopuri decît furnizarea Serviciului (adică, generarea profilului psihologic solicitat). Datele nu vor fi comunicate unor terţe părţi, în niciun scop, nu vor fi vândute, distribuite sau închiriate niciunei alte persoane fizice sau juridice.

Serverul respectă standardele internaționale de securitate și Proprietarul se asigură că ia măsurile necesare ca aceste date să nu ajungă la nimeni.Urmăm procedurile standard pentru protecţia informaţiilor, atât în timpul completării, cât şi ulterior. Totuşi, nicio metodă de transmitere a datelor nu este 100 % sigură, prin urmare nu putem garanta securitate absolută.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele la plata către următorii destinatari: Băncile implicate în plațile online, Organismele Internaționale de Carduri și Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, către instituțiile abilitate.

În conformitate cu dispozițiile Legii nr.677/200, clienții noștri au următoarele drepturi:

 • Dreptul la informare (art.12)
 • Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
 • Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă și în mod gratuit, următoarele:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;
b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
c) notificarea terților cu privire la operatiunile prevăzute la lit. a) si b).

 • Dreptul la opoziție (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări.
 • Dreptul de a se adresa justiției (art.18) – dreptul de a se adresa justiției pentru apărarea drepturilor garantate de lege și care au fost încălcate.
 • Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).
 1. Modificarea termenilor şi condiţiilor

Proprietarul îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile prezente fără o notificare prealabilă. Prezenta variantă este cea mai recentă și cea în vigoare. Orice eventuale modificări ulterioare nu afectează în niciun fel persoanele care au completat şi generat deja profiluri psihologice pe Site.

 1. Responsabilități privind produsele

S.C. D&D Consultants SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi făcută responsabilă pentru orice pagube apărute prin folosirea produselor achiziționate prin intermediul acestui site, în alte scopuri decât cele menționate de producător.

 1. Limitări privind utilizarea anumitor tehnici de comunicație la distanță

Art. 1. – Următoarele tehnici de comunicație la distantă necesită acordul prealabil al consumatorului:
a) sistem automatizat de apel fără intervenție umană (automat de apel);
b) telecopiator (fax)
c) adresă de poștă electronică (e-mail) – în afara celor care sunt necesare pentru achiziționarea serviciului sau pentru acordarea de suport tehnic

Art. 2. – Utilizarea altor tehnici de comunicație individuală la distanță în afara celor prevăzute la art. 1 nu este permisă dacă există un refuz manifestat de consumator.

Lista cuprinzând tehnicile de comunicație la distantă.
a) imprimat neadresat;
b) imprimat adresat;
c) scrisoare tipizată;
d) publicitate tipărită cu bon de comandă;
e) catalog;
f) telefon cu intervenție umană;
g) telefon fără intervenție umană (automat de apel, audiotext);
h) radio;
i) videofon (telefon cu imagine);
j) videotext (microordinator, ecran TV cu tastatură sau ecran tactil);
k) poșta electronică (e-mail);
l) telecopiator (fax);
m) televiziune (teleshopping).

 1. Litigii

Prin folosirea,vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoștință asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator si S.C. D&D Consultants SRL. În cazul unor eventuale conflicte între S.C. D&D Consultants SRL și clienții săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă în minim 30 de zile lucrătoare.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanța competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

 1. Diverse

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni Condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual www.parentingromania.ro.

S.C. D&D Consultants Grup s.r.l.
Str. Icoanei, nr. 29A, sector 2 București

Telefon: 0729 136 401
Email: suport@parentingromania.ro