Despre noi

ParentingRomania.ro este platforma care oferă părinților din România instrumente profesioniste pentru evaluarea bunăstării mentale și emoționale a copiilor.

MISIUNE

A fi părinte este cea mai frumoasă dar și cea mai dificilă meserie din lume. Și cum fiecare copil este unic, provocările părinților sunt unice la rândul lor. De aceea, misiunea noastră este aceea de a ajuta părinții din România să își cunoască mai bine copii și să monitorizeze starea lor psihică de sănătate. 

dreamstime_xxl_20871674
dreamstime_xxl_23052620

Cum sprijinim părinții din România să facă acest lucru?

Prin faptul că le punem la dispoziție instrumente profesioniste pentru evaluarea psihologică a copilului, din primele luni de viață și până în adolescență. Aceste instrumente sunt o selecție de chestionare psihologice gold standards, disponibile în mod tradițional numai în cabinetele psihologilor și adaptate acum pentru populația României și pentru completarea în mediul online. Ele reprezintă metode atestate științific și utilizate pentru evaluarea copiilor din întreaga lume.

Rezultatele acestor evaluări personalizate conțin informații foarte utile despre copilul evaluat, dar este important de înțeles că nu au valoare de diagnostic. Ele reprezintă un screening, un prim pas în explorarea dezvoltării copilului și pot constitui baza unui diagnostic numai dacă sunt corelate de un psiholog clinician cu alte metode de diagnosticare.

dreamstime_xxl_57368693

Prin urmare, Parenting România nu pledează pentru înlocuirea vizitei la cabinetele de psihologie, ci încurajează acest lucru prin facilitarea procesului de testare: părinții fac o primă evaluare online, de acasă iar testele le pot atrage atenția asupra situațiilor care necesită investigații suplimentare, în funcție de specificul fiecărui caz.

De asemenea, evaluările personalizate online pot fi utilizate și de către psihologii clinicieni cărora li se adresează părinții direct.

VIZIUNE

Parenting România își dorește să devină centrul profesionist care le oferă părinților din România cele mai prestigioase instrumente pentru evaluarea psihologică a copiilor.

Prin intermediul instrumentelor de evaluare pentru copii, ne dorim să inspirăm părinții către o educație personalizată, bazată pe înțelegerea stării mentale și emoționale a copilului, precum și pe cunoașterea temperamentului său.

Prin intermediul instrumentelor de evaluare pentru adolescenți, ne propunem să-i ajutăm pe tineri să descopere, încă de mici, cea mai mare resursă pe care o au – potențialul lor legat de personalitate, talent și abilități cognitive. Astfel ei se pot pregăti pentru o carieră prin care să-și atingă potențialul maxim.

VALORI

Parenting România susține și cultivă respectul pentru știință, cunoașterea de sine, sprijinul personalizat, confidențialitatea și responsabilitatea.

logo-tescentral-dd-os

Platforma Parenting România este dezvoltată şi administrată de TestCentral, editorul de teste psihologice științifice din ţara noastră www.testcentral.ro. TestCentral asigură publicarea în România a celor mai prestigioase soluţii de evaluare psihologică existente la nivel internațional și se adresează în primul rând psihologilor și specialiștilor în resurse umane. Compania contribuie de peste 10 ani la dezvoltarea psihologiei românești și a științelor asociate acesteia și este recunoscută pentru impunerea şi respectarea celor mai înalte standarde de etică în domeniu. În prezent, instrumentele puse la dispoziție de echipa TestCentral sunt utilizate de aproximativ 4,000 de psihologi și de peste 2,000 de organizații. Fiecare dintre aceste teste a trecut printr-o fază complexă de traducere, adaptare culturală, validare și etalonare pe populația României, etapă care poate dura între 12 şi 24 de luni.

Toate instrumentele psihometrice reprezentate de TestCentral în România sunt traduse și adaptate cu acordul autorilor sau al proprietarilor lor şi au fost etalonate sub directa supervizare a acestora şi cu respectarea standardelor APA (American Psychological Association) și ITC (International Test Commission).

TestCentral este parte din grupul de psihologie aplicată în business – Psyence www.psyence.ro.

caracatita-psyence-ppt