irina-paraschiv

Irina Paraschiv

1) Short CV – Studii / Experiența profesională relevantă în materie de psihoterapie / consiliere vocațională

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației cu specializarea Psihologie clinică în 2008, iar apoi m-am specializat în psihoterapie cognitiv comportamentală la Universitatea Babes Boliyai în Cluj-Napoca, unde am absolvit Masterul de Tehnici de control al comportamentului și îmbunatățirea potențialului uman.

După Master am început activitatea de psihoterapeut, în pararel lucrând ca trainer de soft skills.

În cadrul Asociației QualiTrainer am contribuit la pregătirea aplicanților pentru posturile din cadrul Consiliului European, desfașurând cursuri de comunicare eficientă, asertivitate, negociere și medierea conflictului.

Am experiență atât în medii de lucru multinaționale, cât și în practica privată, în psihoterapie. Am activat 5 ani în cadrul unei agenții de publicitate din București, iar în 2011 început practica de psihoterapeut, în 2012 începand colaborarea cu platforma Gândește Sănătos (www.gandestesanatos.ro).

2) Care sunt realizările profesionale cu care vă mândriți cel mai mult în aria de psihoterapie / consiliere în carieră?

În primul rând fiecare client care se vindecă și care reușește să se bucure mai mult si mai intens de viață dupa lucrul împreună îmi aduce o stare de bine. Atunci când oamenii apelează la ajutorul meu de obicei se află în situații de criză care le afectează în mod considerabil starea de bine și funcționarea de zi cu zi. Una dintre satisfacțiile cele mai importante este momentul în care aceste persoane încep să își controleze mai bine stările emoționale, comportamentele și să pună în aplicare tehnicile învațate împreună.

Mai apoi, faptul că am adaptat la începutul acestui an un program psihologic de slabit, care deja a ajutat multe persoane sa facă schimbări de durată în stilul alimentar este o satisfacție, de asemenea. Îngrijorarea pentru greutate este una dintre cele mai comune și larg răspțândite în societatatea de astăzi. În programul pe care îl desfășor, sunt alături de clienții mei în fiecare zi, ajutându-i să își controleze poftele sa își facă planuri alimentare și de mișcare fizică și foarte important să se țină de ele zilnic. Cel mai mult îmi aduc o stare de bine momentele în care persoanele cu care lucrez realizează că au tehnici de a îndrepta obiceiurile greșite pe care și le-au format în atat de mult timp și că reușesc să își schimbe stilul de viată și stilul alimentar, căpătând încredere în ei.

3) Ce vă motivează cel mai mult în profesia de terapeut / consilier?

Mi-am dorit dintotdeauna să fiu psihoterapeut, poate chiar înainte sa înteleg exact ce înseamnă această meserie. Cred că lucrul care mă motivează cel mai mult e faptul că am șansa de a lucra cu persoane interesate de dezvoltarea lor personală, persoane diferite, cu background-uri diferite.

Îmi place mult să descopăr modul în care fiecare om învață să își rezolve situațiile cu care se confruntă, îmi place să îl ajut să își descopere moduri de a gândi și de a vedea lucrurile care să îl ajute să crească.

4) Mentionați o frază sau un motto care vă reprezintă ca profesionist.

Nu contează ce ți se întamplă, ci cum interpretezi tu ce ți se întamplă.

5) Cum răspundeți la întrebarea unui potential client: De ce să vă aleg să fiți psihoterapeutul / consilierul meu?

În primul rând pentru că practic psihoterapia cognitiv comportamentală, cea care are eficiența cea mai bună în abordarea stărilor emoționale negative, dar și în dezvoltarea personală.

Apoi, pentru că am învațat să îmi adaptez metodele și tehnicile însușite la caracteristicile fiecărei persoane în parte, ceea ce ne ajută ca în demersul psihoterapeutic să ajungem la cele mai bune rezultate.

Date de contact:

irina.paraschiv@psihosolutii.ro

0735 884 103

http://www.gandestesanatos.ro.

http://www.psihosolutii.ro