andreea-biji

Andreea Biji

1) Short CV – Studii / Experiența profesională relevantă în materie de psihoterapie / consiliere vocațională

Experiență de 14 ani în evaluarea și consilierea psihologică a copiilor și adulților pe diverse problematici- divorț, anxietate, fobii, dificultăți școlare, dificultăți de relaționare, traume (violență fizică și sexuală) etc.
Acreditare și experiență în lucrul cu părinții în ceea ce privește disciplinarea pozitivă a copilului, practică ce are ca obiectiv creșterea unui copil sănătos, adaptat solicitărilor din mediul exterior, în acord cu nevoile specifice de dezvoltare.
Abordarea sistemică a dificultăților din cadrul familiilor, în urma formării în psihoterapie de familie.
Dezvoltarea de programe și derularea de workshop-uri, training-uri având ca tematică: dezvoltarea copilului, disciplinarea pozitivă, drepturile copilului, abuzul asupra copilului, consiliere pentru părinți, cadre didactice, psihologi, consilieri școlari.

2) Care sunt realizările profesionale cu care vă mândriți cel mai mult în aria de psihoterapie / consiliere în carieră?

Consilierea și terapia cu adolescenți- este întotdeauna o provocare fascinantă. Spontaneitatea lor, nevoile vârstei și rapiditatea cu care sunt nevoiți să răspundă mediului înconjurător (familie, școală, grup de prieteni) te fac să te adaptezi într-un mod alert, „să iei startul și să treci linia de sosire”, împreună cu ei, cu nici o secundă în plus sau în minus.
Ședințele cu părinții în aplicarea disciplinării pozitive, întrucât sunt instrumente care dau rezultate de care orice părinte are nevoie și de care beneficiază atât ei, ca părinți, cât mai ales copilul. Cu aceste metode putem avea părinți relaxați în meseria lor de „tată” și „mamă” și copii cu comportamente adecvate, viitori adulți independenți.

3) Ce vă motivează cel mai mult în profesia de terapeut / consilier?

Însăși relația cu clienții – efortul de a construi această relație împreună, încrederea pe care o primesc, ca profesionist, de a-mi fi destăinuite necazuri, probleme, dificultăți, ceea ce nu este deloc ușor pentru cel care o face. Apoi drumul, în echipă, pentru rezolvarea lor. Și mulțumirea de a le fi depășit.

4) Mentionați o frază sau un motto care vă reprezintă ca profesionist.

„Indiferent de ceea ce poți face sau visezi că poți face, începe. Îndrăzneala are geniu, putere și magie în ea.” – W.H. Murray.

5) Cum răspundeți la întrebarea unui potential client: De ce să vă aleg să fiți psihoterapeutul / consilierul meu?

Psihologii și clienții lucrează împreună. Potrivirea între ei este importantă. Odată ce un potențial client a citit despre experiența unui psiholog sau a cerut recomandări, următorul pas este stabilirea unei ședințe cu psihologul. Modul în care clientul s-a simțit, pe parcursul acestei ședințe (confortabil, încrezător), va ajuta la decizia de a continua.

Date de contact:

andreeabiji@gmail.com

0724 210 767